Morgonträning

Nu har flickorna var och en varit ute och fått ett härligt morgonträningspass! Började med Chica och där blev det väl mer lek än träning, det har varit mycket för henne nu sen Ronja kom, hon springer inte alls lika mycket lös mer och automatiskt har det blivit lite mer krav ställda på henne när vi fått en yngre och mindre tränad vovve hit. Lite fel av mig kanske, så jag ska försöka göra så här varje morgon nu, i alla fall när jag är ledig, så Chica inte tappar lydnaden när hon är lös eller tröttnar ur på att vara stor och duktig för lillasyrran ;) 
 
Ronja fick komma ut som nummer 2, vi gick till samma plan som jag släppte Chica på och tränade lite fotpossition samt påbörjade lite grund för agilitystarter. Mycket lek och kamp som beröm, men oxå lite godis. Hon var riktgit duktig och hade en bra fokus passet igenom! Hon börjar förstå "fot" lite bättre och vissa gånger sätter hon sig riktigt nära medan andra gånger kan det vara en halvmeter ifrån, ger jag kommandot igen tittar hon lite fundersamt på mig och snurrar istället. Haha :) Men det blir allt mindre missförstånd och hon tycker bara att det blir roligare och roligare!
 

Underbara väder!

Det blev en skön promenad med favoriterna på 2 timmar. Alla tre vovvarna skötte sig kanon nere på stan, dom blev dock lite trött mot slutet och hade inte sån superfokus då, men det är ju helt förståeligt. Nu har brudarna lagt sig i sängen och snarkar högt medan jag fortfarande har lite kryp i fingrarna och skulle utan problem kunna vara ute minst lika länge till. Underara väder, jag hoppas verkligen att du är här för att stanna!  
 
Bilderna är från min instagram, där ni förresten hittar mig på namnet Isabellerikssonn :)

Tar vara på lovet

Det är superskönt att se hur Ronja trivs mer och mer för varje dag hemma hos oss, hon är nästan lika glad som vår kära flatte-tjej nu. När hon vaknar på morgonen och ser att jag är vaken kommer hon springandes och viftar så mycket på svansen att hon slår sig själv i sidorna innan hon kommer och pussar en som en tok i ansiktet. :) 
 
Idag ska jag, Pontus och flickorna gå en promenad tillsammans med min bror och hans rottweiler Rex ner på stan och träna lite miljö och passivitet är det tänkt. Mer än så är dagen inte planerad än. Skönt att bara ta dagarna som dom kommer och verkligen ta vara på lovet! :)
 
Bjuder på en till inne ful/busbild, så ska jag försöka få lite nya bilder på tjejerna idag! :)

Tack till er!

Jag lär tacka er allihopa för era otroligt fina kommentarer! Jag blir så himla glad när jag loggar in och ser att någon ny, fin kommentar har kommit in här på bloggen. :)
 
Under dagen har pojkvännens pappa och syster varit här och hejat på våran nya familjemedlem sen har vi hunnit några promenader och lite träning. För Chicas det var det lite finslipning i lydnadsträningen, vi stadgade lite i läggandet då hon gärna "lägger ner" rumpan på sidan istället för att ligga rakt. Körde även lite platsliggning och fjärr. Min svarta pärla var riktigt duktig och hade en bra fokus passet igenom. 
 
Ronja försökte jag få lite säkrare på de trick hon kan nu (sitt, ligg, snurra, stå), sen påbörjade vi även fotpositionen. Det syns att hon tycker det är riktigt roligt när hon lär tänka lite, så länge hon gör rätt, förstår hon inte blir hon genast otålig och irriterad och försöker med allt hon redan kan istället. Gogumman! Blir bara mer och mer fäst vid den här hunden för varje dag som går, tror verkligen att hon har en grym kapacitet till att bli i stort sett vad som helst! :) 
 
I brist på andra bilder får ni en fulis bild på mina flickor när dom busar lite! ;) 

Mobilblogg: Skönhetsfix!

Hej hopp!

Haft en skön dag med dom jag gillar bäst! Nu på kvällen har vi tagit en långis i mörkret, Ronja har badat och båda flickorna har fått klorna klippta och öronen tvättade. Rena och fräscha ska vi kura ner oss och mysa lite i sängen nu, alla 4. ♥

Bild på en gosig Ronja efter ett skönt bad! ♥


Vårkänslor!

Klarblå himmel två dagar i rad nu och termometern visar på plussidan, vårkänslorna börjar verkligen krypa fram och jag hoppas att dom är här för att stanna nu. Nu är det nog med vinter för min del, jag vill ha fram gräset, vårfåglarna och agilityhinderna!
 
Har hunnit med en promenad och lite träning för båda vovvarna nu! Chica fick stanna ute extra länge med mig efter morgonpromenaden för att ha lite freestyle/lydnadsträning. Blev massa trick och även lite fjärr lös utanför våran lägenhet. Det var några människor runt omkring och bilar som parkerade m.m men Chica skötte sig ändå riktigt bra tycker jag. :) 
 
När vi kom in var det lilla Ronjas tur, hon fick träna lite kontakt med Pontus först och sen lite "trick" med mig. Vad jag vet så kan hon sitt och ligg sen innan men vi finslipade lite på ligg, så man slipper visa med handen och sen har vi även påbörjat stå och snurra som hon nästan kan helt nu! :) Jag kan inte sluta förvånas över hur lättlärd och villig att lära hon är! 
 

Designen: klar!

Nu är bloggdesignen så gott som klar, dock mycket småpyssel att göra, men det får jag ta en annan dag. Klicka på f5 för att vara säker på att ni får med alla uppdateringar. Denna design är bara tänkt att ha tillfälligt, för att båda mina trollungar skulle vara med på header osv. :) 
 
Nu blir det kvällskiss, sen sängdags faktiskt.. Vi är sopslut allihop efter en rolig och lång dag! 
 

En dag i solsken

Båda hundarna har varit enormt duktiga idag. Efter morgonpromenaden och lite vila så fick Chica träna bakdelskontoll inomhus medan Ronja fick vara med Pontus i rummet intill. När Chica var klar bytte jag plats på hundarna och då var det Ronjas tur att träna kontakt, det blev även lek med en fleecefläta. Det är såklart mycket lära känna för oss nu, se hur hon beter sig i olika situationer, möten och lek. Hade egentligen tänkt att vänta någon dag till med träning för Ronja, men eftersom hon redan beter sig som att hon bott här mycket längre än en dag och är väldigt säker på oss människor runt omkring oxå så såg jag ingen anledning att inte börja med lite enkla grunder, som kontakt.
 
Lunch och sen blev det en timmes promenad och fotografering ute i det underbara vädret! Nu ligger båda hundarna utslagna på golvet och i sängen, nöjda och glada. Allt är precis som det ska vara :)
 
 
Nu ska jag börja kika lite på bloggdesignen har jag tänkt, så blir det rörigt under eftermiddagen och kvällen här på bloggen så vet ni varför!

Fösta natten!

Det blev en tidig kväll igår, båda tjejerna låg nerkrupna i sängen och sov klockan nio. Jag och Pontus somnade med Ronja mellan oss, under täcket. Det är en riktig mysgris det där! ♥ När jag vaknade i morse vid halv sju låg Chica och Ronja och kramades nere vid fötterna, dom beter sig som att dom varit kompisar länge, och det gör oss så himla glada. :)
 
Morgonmys, frukost och promenad har klarats av idag och husse med rövarsystrarna ligger och myser i sängen nu. Chica har blivit lite mer vuxen nu sen Ronja kom och visar gärna hur man ska sköta sig på promenaderna, hon tvättar gärna Ronja i öronen båda älskar när dom får ligga på samma filt och kärlekstugga lite på varandra, våra små rövarsystrar ♥
 
Ronja har hunnit med 4 promenader sen hon kom hem till oss igår, och hon gör redan stora framsteg med koppelgånde och tålamod, jag tror, redan efter mindre än 24 timmar med denna hunden att hon kan gå långt! Ett riktigt stjärnskott! ;)
 

Välkommen hem, Ronja!

Vi hälsar söta lilla Ronja Rövardotter varmt välkommen till sitt nya hem!

Åkte ner till Västerås och hämtade lilltjejen i morse, kom hem på eftermiddagen och nu har hon hunnit komma bra till ro. Chica var med ner och hämtade henne och blev överlycklig när hon såg Ronja igen, deras lilla lekstund för två veckor sedan hade Chica inte glömt! 
 
Bilresan hem och hemkomsten gick verkligen över förväntan. Hade inte trott att det inte skulle gå bra, men hade inte heller trott att det skulle gå så här bra! Dom har snabbt och bra anpassat sig efter varandra och redan blivit bra kompisar utan att behöva vara på varandra och busa hela tiden, och det är ju precis som vi vill ha det. :)
 
 

Fredagsmys

Hej på er! 
 
Idag är jag alldeles full av glädje och energi, det börjar verkligen dra ihop sig för att hämta Ronja och Chica är bara så otroligt bra för tillfället i all typ av träning vi hittar på! Idag körde jag ett pass med platsliggning utomhus innan jag skulle till praktiken. Nu på eftermiddagen har vi varit ut en sväng till på våran vanliga träningsplan. Busade en del i början sen fortsatte vi på inkallningsträningen som vi gjorde för någon dag sendan, det blev även tränat stadga i läggande samt lite fritt följ. På väg hem fick Chica gå lös en bit, och efter att skött sig exemplariskt vid ett möte på en trång cykelväg fick hon gå kopplad sista biten. När hon varit så himla duktig vela jag behålla den känslan för både mig och Chica, och inte riskera att det skulle sluta dåligt. Bäst att sluta när det går som bäst känner jag! så kan man behålla känslan till nästa träning. :)
 
 
Ikväll blir det kycklingpaj och Gladiatorerna tillsammans med familjen, perfekt avslut på jobb-veckan med andra ord! :)

Lat-Chica och Ronja som valp!

Tänkte upp tidigt idag och ta en långis med Chica innan jag ska till praktiken, men lilla voffan har inte ens klivit ur sängen än och verkar inte heller ha några planer på det. Så hon får sovmorgon idag och husse tar morgonpromenaden när han har vaknat.. :) 
 
Fick några valpbilder igår på Ronja från kennelmamma Anna, känns lite surt att vi inte hittade henne redan som valp, men jag tror såklart att det kommer bli kanon med henne ändå! :) Om bara två dagar hämtar vi gofian!
 
 

Ronja är valpen som står längst bak :)

Stolt matte!

Kommer in med ett stort leende på läpparna efter ett spår- och inkallningspass med mina två bästa juveler! 
 
Det var allt för länge sen vi spårade nu, för att vara exakt var det närmare 1,5 år sedan. Jag lär väl säga: fy och skäms på mig, då det är något Chica faktiskt tycker är riktigt kul!
 
Idag använde vi oss av en liten handduk, en vante och en kampleksak som hon skulle markera på. Vi la till och börja med upp ett kort och rakt spår på ca 50 meter, i slutet av spåret la vi vanten, mest för att se om Chica förtfarande kom ihåg hur allt gick till. Mycke riktigt, när jag pekade ut mot skogen och gav henne komandot "sök" satt hon igång i full fart. Första spåret tog hon riktgit fint, det var som om vi aldrig haft något uppehåll. Andra spåret som oxå var rakt men längre (ca 130m), och med två saker hon skulle markera blev lite rörigare, men hon markerade både handduken och kampleksaken bra. 
 
Efter dom två spåren var klar körde vi lite enkel inkallning till att börja med innan vi sedan ökade svårighetsgraden. Först var det med att Pontus och jag i omgångar stod och kampade med Chica och hennes favoritleksak medans den andra kallade in henne. Hon var förvånansvärt duktig och vi ökade svårighetsgraden med att hon satt 30m bort från den som skulle kalla in henne, vid mitten stod den andra med hennes kampleksak och när hon kom springandes slängde vi den mitt framför nosen på henne. Även här klarade hon det jättebra! Första gången vek hon av en sväng mot leksaken men kom snabbt på sig själv, vände, och sprang sen raka vägen. Jag lär även tilllägga att det gick förbi både folk och hundar, en hund stannade till och med och tittade på en stud. Chica kollade på dom men sedan visade hon inte ett dugg intresse för dom utan gav hela tiden all sin fokus till mig och Pontus. Både hon och vi tyckte att det var riktigt kul idag, och såna träningar är ju bara för härliga! :)
 

Överskottsenergi

Två dagar utan riktig motion och träning har gått för Chica. Inne håller hon sig lugn, vilket är jätteskönt. Släppte lös henne på en fotbollsplan utanför vår lägenhet i morse för att hon skulle få göra av med lite energi och hon var verkligen överallt och ingenstans. Försökte med några skick runt träd och när hon höll fokusen gjorde hon det riktigt bra! Men 8 av 10 gånger hittade hon på något annat och leka med. Lite trött blir man ju, men det är helt förståeligt med tanke på att hon gjort i stort sett ingenting de senaste två dagarna. Fick ett bra sista skick i alla fall sen fick hon leka en stund till för att göra av med lite extra energi. I feber och förkylning känner jag mig bra idag, förutom lite huvudvärk, men för säkerhetsskull stannar jag hemma även idag för att återhämta mig riktigt. :)
 
I längtan efter sol och värme får ni en bild på Chica från i sommras då jag och pappa snickrade ihop en egen tippbräda att träna lite agility på :) 

Ronja Rövardotter

Det slog mig att jag faktiskt inte visat en enda bild på våran blivande flockmedlem som vi hämtar i helgen, här har ni en del som Ronjas gulliga matte har skickat. :)

 

Vi längtar efter dig, Ronja! ♥

 

 


Husse och Chica

Något piggare idag, varit ute på en lugn promenad med Chica där hon fick friheten att göra lite som hon vela, nosa, rulla sig och göra allt i sin takt, mycket för att jag oxå skulle ta det lugnt. Tror hon tyckte att det var ganska skönt.
 
Träningen får dock husse Pontus mestadels hålla i idag igen, det är så roligt att se Chica och Pontus träna ihop och blir bara roligare och roligare för varje dag. Dom förstår varandra mer, kommer på nya knep och det syns hur båda två tycker att det blir roligare för vare gång! Otroligt vad dom utvecklas tillsammans, och vad bra dom passar ihop!
 

Blodpuddningsgodis

Fick en kommentar tidigare idag utan länk till någon blogg i frågan om hur jag gör blodpuddingen, så jag tänkte skriva ett inlägg om det.
 
Jag köper färdig blodpudding, skär den i skivor och sedan tärnar skivorna i den storlek jag vill ha godisarna i. Tänk på att dom krymper en aning när dom är i ugnen när du tärnar dom,så dom inte blir för små. :)
 
Ungen sätter jag på 100-125 grader, med över/undervärme på och brukar ha 2-3 plåtar inne samtidigt så mitt i ugnen som möjligt.
Ungsluckan låter jag stå på glänt (igenom att sätta grytlappar mellan ungsluckan och ugnen) för att fukten ur blodpuddingen ska försvinna ut. Tiden den står i ugnen varierar mycket, men 1.5-2 timmar lär man i alla fall räkna med. 
 
Svårare än så är det inte! Men lite tid tar det ju. Som tur är så är det inte kladdigt eller jobbigt att hålla på med i alla fall. :)
 

Feber

Under gårdagen började känna mig hängig och trött, tog feber och det visade 37,5. För mig, som sällan ligger över 36,5 innebär det feber. Vaknade i morse och det kändes som att jag hade blivit överkörd av ett tåg, tog febern igen och denna gången visade termometern 38.2. Så idag har ja ginte rört mig många meter, från sängen till soffan ungefär. Nu har jag tagit en ipren och kan för första gången idag gå på stadiga fötter och utan att vara orolig för att ramla omkull.
 
Chica och jag ska träna lite fot inne medan jag klarar av att vara uppe på benen, sen blir det soffan för oss igen. Chica kryper upp i mitt knä och gör mig sällskap oxå - som alltid när jag är sjuk! Då ska jag vaktas til 100%. Pojkvännen kom nyss hem och Chica (som aldrig skäller) rusade till dörren redan när hon hörde att någon var i trapphuset och la av 3 riktigt höga skall innna dörren öppnades och hon såg vem som kom in. Då blev det ju lite pinsamt att hon skällt ut husse sådär ;) 
 

Pyssel och vuxenpoäng!

Fortsatt på min pyssliga sida idag, gjort lite hundgodis. Torkad blodpuddig  - perfekt godis att ha i fickan, kladdar inte, smulas inte och i rätt storlek från början, så man slipper stå och dela i småbitar. Med andra ord är det väldigt lätt att bara sticka åt hunden när man är ute och går eller tränar. Fixade även till några fler märgben och la i frysen sen har det städats, diskats och tvättats hela dagen. Samlat in massa vuxenpoäng med andra ord! ;)
 
Jag och Chica han med att leka och tärna lite ute i morse, men mer än så har inte Chica gjort idag, så nu är det dags för henne att få lite roligt med. Ska traska ut och träna lite lydnad är det tänkt, fritt följ och inkallning ska vi lägga största fokusen på idag!
 

Vår vän, hunden ♥

 

Lördagsgodis

Blev ett hårt gympass under dagen idag, sen har Chica rastas och tränats och jag har pysslat lite med olika saker. Hade en hel hög tomma märgben som låg i Chicas leksakslåda så jag mosade i köttbullar i flera stycken av dom innan jag la in dom i frysen. I perfekt timing med att jag och pontus skulle ta fram lite lördagsgodis i form av ben & jerry fick även Chica något gott att tugga på. Och ärligt talat gillade hon det mer än den röran som är iproppad i märgbenen när man köper dom på en djuraffär. Så det ska jag göra flera gånger! :) Lätt, snabbt, billigt och om du frågar Chica - supergott! :) 
 

Är trots-perioden avklarad?

Igår tog vi det ganska lugnt med, men han med två, inte allt för seriösa träningspass med mycket lek och bus, så Chica blev riktigt nöjd i alla fall. Pontus tog även ledningen med Chica under en promenad vilket inte alls är så vanligt, vilket gjorde att Chica(och även Pontus) fick tänka mycket medan jag gick på sidan och gav dom lite tips och instruktioner. ;)
 
Idag har vi inte heller några speciella planer, var tänkt att vi skulle åka skooter och mysa lite i skogen med min pappa, låtsasmamma och lillebror men då pappa åkte på feber blev det inget av. Vi har istället varit ute på en långis nu på förmiddagen. Chica fick busa lite med tre andra hundar och sen har hon sprungit mycket lös på egen hand med, hon har varit riktigt trevlig och lyhörd, det gillas! Kanske är trots-perioden över helt, äntligen?
 
Jag ska även försöka strukturera upp ett träningsschema för mig och Chica under dagen med har jag tänkt, sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Riktgit skönt väder är det i alla fall!
 
Hoppas ni får en bra lördag!
 

Happy Valentine's day!

Hoppas ni alla får en underbar alla hjärtans dag!

Vi har bara tagit det lugnt här hemma än så länge idag, Chica verkar sliten sen gårdagen och ligger mest bara och sover. Så min lilla prinsessa får ta det lugnt fram till kvällen då jag och Pontus har bjudit hem min bror och hans hund, Rex på lite tacos! Just nu har jag skickat iväg Pontus för att handla och jag ska dra igång med städningen, samt baka chokladbollar. Lite lyx lär man ju unna sig och sina nära och kära, dagen till ära! :)

På bilden har ni bästisarna, Rex och Chica!


Skogsdag!

Har ha haft en underbar dag med mina hjärtan ute i skogen. Tog buss upp till högbo och Chica skötte sig galant. Hoppade av vid en stor ridklubb och promenerade in i skogen och till Sandvikens brukshundklubb, som ligger ca 2-3 km bort om man går raka vägen. Vi valde att ta en lite längre väg då vädret var riktigt härligt. :)
 
Framme vid BKn blev det lite lydnad och slalomträning. Avslutade med lite freestyle oxå. Blev ca 5 timmar från att vi klev utanför dörren till att vi kom in igen, så nu är vi nöjda och trötta alla tre. Kvällen kommer tillbringas i soffan med filtar och en bra film! :)
 

Godmorgon!

 
Eller godmiddag kanske?
 
Jag och Chica har i alla fall varit uppe och stutsat sen klockan 7 i morse, eller jag i alla fall.. Jag fick upp Chica ur sängen vid 9 då vi gick ut på en timmes PW som morgonpromenad. Jag är fylld av energi idag och har sovit som en bäbis inatt så jag ska verkligen försöka ta vara på det! 
 
Nu ska en väska packas med varm oboy, hundmat och mackor så ska jag, Chica och Pontus tillbringa dagen i skogen då äntligen snöstormen lagt av. Har vi tur kanske solen tittar fram med :)
 
Bjuder också på en riktig fulbild på mina hjärtan!

Kvällsträning

Detta är vad vi har pysslat med ikväll.
Fritt följ är ännu inte inlärt med komandot "fot" utan vi använder oss av "gå fint" än så länge då jag känner att jag vill ha hjälp att lära in fot för att få så korrekt possition som möjligt, därför är hon inte så nära mig som hon borde vara. Så det blir under någon kurs eller när jag får hjälp av någon person som är duktig på tävlingslydnad :)
 
Därför jag springer/går runt och härjar när hon har lagt sig på läggande under gång är för att öka svårighetsgraden lite och få henne att ligga kvar trots störning. :)
 
Tävligslydad är vi som sagt glada amatörer på men ser fram emot kurser och träningar för att utveckla oss mer, då både jag och Chica har mycket att jobba på! :)

Inspiration

Här har ni agilityfreaks, en våg av inspiration att ta till er! Jag har sett denna video säkert 40 gånger, jag kan den utantill och ändå blir jag lika imponerad och motiverad varje gång. Så titta och njut, gärna i fullskärm och HD ;)
  

Lön för mödan!

Chica har under en tid varit lite trotsig när vi tränat, och främst om hon varit lös. Jag har försökt hålla mitt humör uppe och gjort allt jag kunnat för att vara roligare än det som fått henne att tappa fokusen. Ibland har det funkat riktigt bra men vissa pass känns det som allt jag gjort varit lönlöst. Under vissa delar av passen har hon verkligen varit överallt och ingenstans, minst sagt. Men idag fick jag lön för mödan, eller vad man nu ska säga. :) 
 
Hon hade sån himla energi och vilja genom hela passet och lyssnade bättre och bättre ju längre vi tränade. Fokusen låg idag på lite agilitygrunder, och jag försökte främst få henne att bli lite mer självständig, då det är hennes största svaghet i agilityn - att hon gärna vill vara så nära mig som möjligt hela tiden. På köpet fick vi även träna snabba svängar, vilket är något vi priorietar högt för att kunna ge lite konkurens på agilityplanen.
 
Jag skickade henne runt träd och lyktstolpar från olika håll och på olika avstånd, Chica hoppade även över någon parkbänk, mest för att hon inte ska tappa allt under vintern och även för att hon tycker att det är så himla kul! Långa, höga och stora hopp var det, vilket gjorde mig glad, då hon varit lite okänslig för hindrerna tidigare.
 
Avslutade med några korta banor som hade 4-6 olika "hinder" som hon skulle ta sig runt eller över. Jag är riktigt nöjd med kvällens träning och kom in med ett stort leende på läpparna! :)
 
 

Vilka är vi?

Jag heter Isabell Eriksson och fyller 17 år i år. Mitt stora intresse är hundar och dom har haft en stor plats i mitt liv sedan barnsben. Jag bor i Sandviken tillsammans med min mamma, pojkvän och min hund Chica. Jag tycker även om att fota och använder mig av kamerahuset Canon EOS 1100 D med objektiven Canon EFS 55-250 och ett fast 50mm objektiv, även det av märket Canon.
 
Snart utökas våran lilla familj med ännu en vovve! Om två veckor åker vi och hämtar en ettårig amstafftik vid namn Ronja Rövardotter. Mer info kommer om henne när tiden är inne. :)
 
 
Namn: Cacis Royal Chica
Tilltalsnamn: Chica
Född: 2010-06-23
 
Chica är en enkel hund som man kan ha med på det mesta, jag tar med henne i princip överallt och hon hänger med, med sin glada attityd och viftande svans! Hennes absoluta favoritgren inom hundsporten är agility och vi började träna det sommaren 2012. Till vår och sommar kommer vi satsa mycket på det i träningen. Annars tränar vi oxå mycket lydnad då jag anser att det är grunden till all träning och därför väldigt viktigt.
Vi ska även utveckla lite mer spårträning under vår och sommar då Chica har en riktigt bra nos som hon gillar att använda! :) 
 
 
 

Nystart!

Hallå där! 
 
Som ni ser har jag gjort en liten nystart här på bloggen, då jag hade mycket gammalt som jag kände att jag inte vela ha kvar här eftersom jag inte riktigt har koll på vad som låg i arkivet då jag ändå haft bloggen i snart 3 år. 
 
Men med en nystart så borde ju även en presentation komma och det lovar jag är på g! Kommer även ändra om designen så småningom då denna bara är tillfällig! :)
 
 
Ha det bra så länge!

RSS 2.0