Ligger lågt

Jag ligger lite lågt med bloggningen som ni säkert märkt. Tanken är att till jag börjar på ForshagaAkademin nu i höst ska jag ha startat upp en ny blogg där jag kommer skriva främst om mina tre år där, delvis för att familjen och vännerna här hemma ska kunna läsa och även för att jag ska kunna blicka tillbaka senare, le, skratta och minnas. Jag kommer troligtvis blanda in en del vardag och lite tankar men huvudämnet kommer fortfarande att vara hund!
 
Nya bloggen hittar ni här och kommer börja lite smått redan nu.
 
Kramar
 

Ulriksdals slottspark, 18 maj 2013

Domare: Jacqui Ward, UK
Omdömme: "Beautiful quality puppy, super outline, good bone, super head, good condition, very alert expression, super moves, using her tail all the times, Would prefer a little tighter feet."
Klass: Valpklass 1
Placering: 1
Hederspris (HP) och Bäst i motsatt kön (BIM)

Utställningsdebut!

Idag har Diwa debuterat i utställningsringen! Jag kan inte vara annat än nöjd efter dagen då lilldamen verkligen skötte sig super! Vi fick fin kritik och även direkta komplimanger från dommaren själv innan vi lämnade ringen. Diwa vann valpklass 1, tikar och tävlade sedan mot hennes bror där hon fick BIM. :) Kritiken kommer upp inom kort! :) 
 

Sorgligt men tänkvärt!


Första agilityn på barmark!

Igår var jag hemma hos min pappa med hundarna och Pontus. Vi tillbringade större delen av dagen ute på åkern utanför pappas och körde första agilitypasset på barmark! Jag och Chica har tränat "riktig" agility(dvs inte torrhandling) en gång de senaste 4 månaderna så jag vela inte pressa eller köra så mycket utan det blev mest bus och lek, några hopp och mycket slalom då hon tycker att det är jättekul. Diwa fick slalomen introducerad och efter inte alls många försök så satt hon den med tre pinnar utan problem! :)
 
 

Världens bästa tjejer!


Bus och spårträning i gläntan!

Dagen började med en busstur till stan med tjejerna, husse, min bror och hans rottis Rex! Alla hundarna skötte sig så fint så. Tanken med turen till stan var såklart miljöträning men även för vägning, olyckligtvis hade djuraffären stängt just idag. Surt sa räven. Blev därför lite kortare tur än vi tänkt. När vi var klar fortsatte jag, pontus och tjejerna hem till pappa då vi skulle plocka lite i några lådor på vinden för att se vad vi ska ta med till Forshaga. Hittade mycket nödvändigt som vi packat i nu och har lyckats pricka av en del på våran "att ha-lista". Blev även lite fotbollsspelande och crossåkande med min goa lillebror! :)
 
Hundarna fick vila ett tag här hemma innan vi drog ut tillsammans med mamma, min moster och hennes terv-kille Eros i skogen för lite grillning och hundbus. För tjejerna blev det lite spårning oxå! Chica har inte spårat sen december/januari, men hon gjorde det bra, första spåret var rakt med två apporter och hon jobbade lite svajigt hela spåret då hon var lite för taggad men hittade det hon skulle och använde nosen bra! Lite ringrostig bara med andra ord. :) 

Andra spåret var kortare men lite mer svängigt och med endast en apport. Hon kom lite på bakspår till att börja med (klantigt nog från min sida) men efter att jag satt om henne en gång så jobbade hon på riktigt bra och markerade apporten som var en tom 0,5 liters petflaska klockrent!
 
När det sen var Diwas tur blev Chica olycklig, hon tyckte inte att hon var klar utan vela spåra mer! Men det fick räcka för idag och Diwa fick för första gången prova på ett "riktigt" spår! Hon tyckte att det var riktigt kul, det syntes, men problemet är att lilldamen tycker att det är väldigt läskigt att gå först i en stor skog där det knakar och brakar lite när som helst och överallt. Lite mer jobb på det så kommer det nog gå kanon! :)
 

Kvällsträning

GRYM känsla efter ett träningspass med Johanna, Zeke, husse Pontus och våra två tjejer. Idag tränade jag med Chica och WOW! Farten och glädjen är helt tillbaka. Idag var belöningen efter lite halvtråkiga(men otroligt nyttiga) fokusövningar trix med massa fart och WOW lär jag säga igen, efter tre-fyra månader är glädjen och farten verkligen tillbaka! Hon blev överlycklig när det blev lite mer bus och mindre allvar. Vi avslutade träningen med platsliggning för Chica och Zeken. 2 minuter med två meters avstånd från varandra. En gång under de två minutrarna började Chica tugga lite gräs, ett enkelt "stanna" igen fick räcka för att hon sedan skulle hålla fokusen tiden ut. Första gången vi tränar 2 minuter och brevid en annan hund och jag lär säga att jag faktiskt är riktigt nöjd över min svarta pärla. 
 
Nu ska jag smälta detta lite, då jag känner att det bara blir rörigt när jag ska försöka skriva med så mycket tankar i hjärnan. Varvar ner dagen med ett avsnitt av how i met your mother nerbäddad i sängen med flocken. ♥
 
 

Eros

Nu på eftermiddagen är vi lite valpvakt åt min mosters terv-kille Eros! 9½ veckor ung pälsboll!
 
 

Diwa, 4 månader och 1 vecka

2 veckor sedan en ståbild på Diwa knäpptes om jag inte minns fel, men nu har jag tagit mig tid att knäppa denna veckas!

Apportering

Idag har vi introducerat apportering för lilldamen och WOW säger jag bara! Det märks vad hon är avlad för om jag säger så, hon förstod direkt vad som skulle göras och jobbade med en enorm glädje. Lyckorus från både mig och husse som stod förvånade och tittade på. Massa beröm, klapp och bus blev det innan vi vandrade hem med ett leende på läpparna, och Diwa med apporten i munnen.
 
Min vackra min bjuder jag på! ;)

RSS 2.0