Första natten

Jag hade förberett mig på det värsta denna natt, första natten för Diwa utan sina syskon och mamma, ledsamt och hemlängtan hade jag tänkt mig. Men nej då! Vår lilla Diwa har sovit som en stock från 11 igår kväll till halv 7 i morse. Varken kiss eller gnäll har vi fått, vilket lyx! ;) 
 
Dagen har oxå gått kanon, varit ut på några promenader och kissvändor, vi har busat och gosat. Bara byggt upp ett starkare band med vår lilla Diwa. Hon är ganska försiktig och uppmärksam på omgivningen och kikar hellre fram lite från sitt gömställe bakom mattes ben än att gå fram och kollar vad de olika sakerna är. Jag stannar och låter henne ta den tid hon behöver för att utforska lite på egen hand, vilket inte Chica tycker är superkul utan hon lägger av en högljudd suck och försöker gå fram till det Diwa är lite misstänksam men nyfiken på. Det är två väldigt olika personligheter på damerna, Chica är den tuffa killtjejen(och det har hon varit sen vi fick hem henne) medans Diwa är den försiktiga, men nyfikna lilla fröken. Dom kompliterar varandra bra, även om Chica inte är överförtjust i dom vassa valptänderna direkt ;) 
 

Namn

Som vissa kanske sett har jag ändrat namnet i inläggen nedan på vårat nytillskott! Wimsa är ett namn jag länge haft stor kärlek för, och vad passar det inte bättre på än en flat tänkte jag! Superkul ju! :) Men nu när lilla valpen har kommit hem och visat mer och mer av sin personlighet - En riktig liten fröken. Så har jag och husse funderat och hon kommer få heta Diwa, för det passar helt enkelt mycket bättre på henne.
 

Välkommen hem Diwa!

Välkommen lilla Diwa!

Som flera misstänkte och några visste så var det ju en liten valp vi åkte för att hämta idag. Hemresan gick bra och hon var lugn och fin hela vägen. Hon blev lite skraj när hon skulle hälsa på Chica, men antar att det är första hunden utanför kenneln som hon träffat(?), så det är ju inte så konstigt. Efter en liten stund gick det bra med tjejerna och nu ligger båda utslagna i vardagsrummet. :) Allt känns bara för bra just nu, men jag lovar att skriva lite mer imorgon, nu blir det kvällskiss sen sovdags! 
 
Hoppas ni haft en bra påskafton, för det har jag! :) 
 
 
Lite info och fix med designen kommer att komma under de närmaste dagarna. :)

Diwa

Nu rullar bilen hemåt igen!


Långfredag

Idag blev det lite städning och förberedelser för morgondagen här hemma, Chica har blivit lite påskfin med bad, kloklipp och örontvätt. Vi har även invigt våren med vår första cykeltur! En kort sväng runt kvarteret bara, men då Chica inte tyckt att det varit allt för roligt tidigare så kände jag att jag inte vela pina henne längre. Idag tyckte hon däremot att det var riktigt skönt och hon sprang fint i kopplet brevid cykeln hela tiden. :)
 
Påskafton imorgon och vi åker på en liten hemlig tripp till Tullinge. Mer skriver jag efter vi varit där. :) 
 
 

Det pirrar i magen

Mycket som ska ske snabbt, jag är förväntansfull, fundersam och pirrig i magen. Mer säger jag inte, utan ni får se när tiden är inne, vilket där är snabbare än ni kan tänka er. 
 
Nu ska jag och Chica ta en långis och fundera, leka och bara vara. Lite grått och tråkigt väder ute, men det kan vi stå ut med idag. Chica ska få ta sig igenom ett regält lydnadspass men mycket fokus på tekniken i FF oxå är det tänkt. :) 
 

Den bästa stunden på dagen..

.. Är helt klart morgonen och morgonpromenaden! Jag har haft en underbar morgonpromenad med min fina Chica i ett minst lika underbart väder. Jag förvånas allt mer över henne från dag till dag och just nu är vi någon stans där allt bara känns otroligt bra. Jag svävar på små rosa moln. Hon kanske inte gör alla moment klockrent, nog finns det saker jag vill rätta till i FF, läggande under gång mm. Men fokusen, viljan och glädjen har vi där! Och det ska vi hålla stenhårt i, för det är ju trots allt viktigast, att vi har kul. :) 
 
Chica har börja gått mer och mer löspromenader i lite mer "utmanande" miljöer än skog och mark som det var innan. Hon går små korta stunder flera gånger under de vanliga promenaderna och än så länge har det bara gått bra, jag utökar sakta och säkert tiden just för att jag inte vill stressa på för mycket så hon kanske sticker fram till en människa eller hund, för gör hon det blir det jobbigt att få bort sen. Men vi har mött på både människor och hundar när hon varit lös och än så länge går det bara bra. Hon går direkt närmare mig och söker kontakt, peppar peppar!
 
 

Finaste svarta pärlan ♥

Att få ner tankar i ord. Det är något jag lär träna fram, för det virrar i mitt huvud, men endå sitter jag med skrivkramp. Känslorna bubblar självklart efter dagen, men det jag ska fokusera på nu är alla positiva känslor som börjar blomma upp! Jag kan glatt säga att jag är stolt över Chica, och det vi åstakommit under de tre åren vi haft tillsammans och det ska bli superkul att se vart vi är om tre år, då vi (förhoppningsvis) går sista terminen på ett hundsportsgymnasium som lärt oss massor!
 
I dagsläget har jag svårt att förstå vad jag hade varit utan Chica, och skulle hon förstå mina ord så skulle jag tacka om och om igen för allt hon lärt mig. Bandet mellan matte och hund, ja, det kan bara matte/husse och hund förstå. Dit jag går, går oxå Chica och så har det varit så länge vi har varit ett team, vilket är fantastiskt! Nog har jag haft dagar där jag gärna slitit av håret från min skalle för alla tok hon kan hitta på, men det bästa med Chica är att hon bara en sekund senare, kan få mig att skratta högt, rakt ifrån hjärtat.
 
Jag minns gånger jag ringt till mamma med gråten i halsen, kännt mig som en otroligt misslyckad tränare, matte och vän. Men det bästa av allt när jag sitter här idag och blickar tillbaka, är att jag kan tänka på det och skratta åt det, för det var det som hände då, det har vi kommit förbi och det viktigaste av allt är att jag vet att vi klarade det tillsammans. För tillsammans kan vi klara allt!  
 
 
Min finaste svarta pärla, om ord bara räckte till för att berätta hur mycket jag älskar dig! ♥
 

Dags att vända blad

Hemma igen efter en 50 mils lång bilresa. Chica har blivit ensamhund igen och det är tomt här hemma utan lilla Ronja, men det är det här som blev bäst, för oss alla. Det är helt enkelt dags att vända blad för oss och se nya möjligheter. 
 
Eftersom många har frågat så tänker jag oxå skriva ut svaret här: Ja! Vi kommer leta en annan hund, men vi ska ta en valp och det kommer vara en till flat. Något alla i familjen är enade om.
 
 
Nu ska jag äntligen ta mig tid och lägga upp en träningsplan för Chica, och även för mig. Lite målsättningar ska göras osv. Efter det blir det en långpomenad i det fina vädret!

Bildbomb - Eftermiddagsbus!

Pontus och flickorna mötte upp mig när jag slutade idag, vi gick och busade av båda hundarna på en fotbollsplan i närheten. Chica fick lite.. träning i det mesta! Lydnadsmoment, trix och agilitysvängar. Ska sätta mig och knåpa ihop lite mål och träningsplaner nu då de senaste två-tre dagarna bestått av liknande träningspass. Vilket är ganska roligt, men det ger tyvärr inte så mycket. :)


 

Vi har bestämt oss

Ja, tystnaden här blev kortare än tänkt och beslutet blev taget snabbt - Ronja kan inte stanna hos oss. I lördags visade hon ett beteende som vi verkligen inte kan eller vill ha hemma hos oss och det skulle heller aldrig funka på en hunsportsskola som både jag och Pontus ska börja på efter sommaren. 
 
Det är jobbigt och sorgligt för hon har verkligen tagit en stor plats i våra hjärtan och är en toppenhund bortsett från det hon visade då. På onsdag lämnar vi tillbaka henne, så vi försöker bara göra det bästa av dagarna som är kvar. 
 
Finaste busan, vi kommer sakna dig ♥

Mycket tankar

Mycket tankar som far omkring i skallen. Ute och traskar med Chica nu och försöker få någon ordning på dom. Bloggen får vila lite tills ett beslut är taget.


Trötta och nöjda - precis som det ska vara!

Igår hade vi en myskväll här hemma, hemmagjord pizza och filmkväll blev det mitt i snöstormen! Hundarna tränade lite trick inne vilket resulterade i att Ronja lärde sig att gå slalom mellan mina ben och Chica har blivit lite säkrare på (början till) fjärr på avstånd, vi har jobbat på det ett tag och Chica är en hund som gärna vill jobba nära nära inpå husse eller matte, så vi försöker få henne lite mer självständig också. :)
 
Idag vaknade jag med någon typ av nackspärr som under dagen har letat sig längre ner i ryggen. Om det var blåsten igår, Ronjas tokryck i kopplet som hon gör ibland(då vi fortfarande jobbar hårt på att lära henne gå ordentligt i koppel) eller lite lyft på jobbet som har lockat fram värken vet jag inte riktigt, skulle dock tippa på att det är en blandning av allihopa. 
 
Efter jobbet idag gick vi till fotbollsplanen som ligger i närheten av oss där först Ronja fick springa och leka i långlinana samt träna en del inkallning. Träningen höll husse i med tanke på min rygg, medans jag fotade och coachade lite. Efter var det Chicas tur, och hon tycker inte att det är så roligt att bara springa och leka själv längre utan vill hellre att man ska träna med henne, sagt och gjort, Pontus tränade Fritt följ och lite freestyleinspirerat samt en del inkallning. Det kliade en som tusan i mina fingrar så jag avslutade Chica med lite "runt"-skick och fritt följ jag med.
 
 
Nu ligger båda hundarna utslagna på sidan på golvet, trötta och nöjda - precis som det ska vara!
 

Blåsväder och shaping

Idag har det varit ett himla blås- och snöväder här hemma. Ronja är som hästarna, när det blir oväder, blir hon ett oväder! Dvs far runt som en tok och är som en krutburk av energi som bara väntar på att få explodera så fort man går utanför dörren. Men vi har nött på med träningen idag ändå, utomhus har det blivit trädsök samt lite agilityövningar i en lekpark och klättrat lite över stock och sten för att träna balans och koordination.
 
Inne har Chica nött på med plats och bakdelskontoll medans Ronja har tränat in positionen "mellan". Vilket innebär att hon ställer sig mellan mina ben. Nu i kväll har vi börjat utveckla det till att hon även ska följa med i den positionen när jag går framåt eller svänger. Ronja är verkligen superduktig och hela hon lyser upp när hon gör rätt och får ett "Bra!", men är väldigt rädd för att göra fel.. Förstår hon inte riktigt lägger hon sig ner och ser lite skamsen ut. Varför vet jag inte, men på grund av det testade jag att göra någon typ av frishaping idag när jag lärde in "mellan", för att hon ska förstå att det verkligen inteär fel att prova sig fram. Jag är verkligen inte van med en så försiktig hund, då Chica alltid har varit den som testar allt hon kan och lite till när hon inte riktigt förstår, och tillslut kommer hon oftast på vad det är jag vill!
 
Vilketsom så tyckte jag att Ronja blev lite tuffare av shapingen i alla fall och ska fortsätta lite med det tänket ett tag till då jag vill att träningen ska vara något roligt och (självklart!) en sak som hon känner sig trygg i!
 
Mina tre diamanter ♥

Framsteg

Igår blev det inte så mycket fysisk motion för hundarna, vi gick de dagliga koppelpromenaderna och tränade mycket fotposition och gå fint i kopplet med Ronja som gjorde stora framsteg bara på de ca 40 min vi var ute! Hon blir bättre och bättre för varje dag, vilket känns superskönt. Chica hänger mest bara med när Ronja tränar koppel om jag går ensam med dom, men är husse med, som han var igår lägger han in lite fot, läggande/sättande under gång m.m och jag lär säga att dom var riktigt duktig igår och fick till några riktigt snygga fotgåenden. ;) Inne blev det lite trickträning och platsliggning, så hundarna var nöjda och glada efter gårdagen trots att vi inte gjorde så speciellt mycket. :) 
 
Nu ska jag försöka hinna med ett kort träningspass var för hundarna innan det är dags att jobba.
 
Ha en bra dag!

Om dagen

Tänkte ta att sammanfatta dagen lite. 
Åkte ganska tidigt i morse hem till pappa med Pontus och hundarna för att träna lite agility med våran helt egengjorda hinderpark. Första gången "på riktigt" sen i höstas, men vi tränade mycket i ridhus på hästhinder för ca 3-4 månader sen.
 
Idag kom jag tyvärr dit med lite för höga förväntningar på stackars Chica utan att ta hänsyn till det långa breaket och hoppades på att kunna ha ett givande pass med mycket svängar, fart och kontroll. Chica var lite virrig till en början men kom mer och mer hela tiden. Vi körde slalom med 6 pinnar för första gången med gott resultat och hon tog tippbrädan riktigt fint! Hoppen var som alltid bra(trots att vi hoppade ganska lågt) och nu i efterhand så är jag ändå nöjd med passet. Men hade någon frågat mig alldeles efter så hade jag inte alls varit nöjd och kännt mig som en riktigt dålig matte och tränare. Som tur är har jag väl blivit lite klokare på de timmar som gått så jag har fått smälta intrycken lite.
 
Ronja fick mest bara prova på och känna sig för på de olika hindrerna idag, samt träna lite lydnad och passivitet. Jag kan nog inte säga att hon varken var superbra eller dålig, men någon stans där emellan och jag är absolut inte missnöjd med vad hon gjorde idag. Hon visade några framsteg så allt går ju i rätt riktning! :) 
 

Agilitydag!

Haft en agilitydag hos pappa med hundarna och Pontus. Blev lite fyrhjulingsåk med lillebror oxå! Skriver mer senare, nu ska jag iväg och Bowla med pojkvännen och hans familj. :)

Skogslördag

Jag som hade tänkt att sova ut denna lördag vaknade klockan 6, klarvaken och med spring i benen. Jag gjorde ett försök i att väcka hundarna men dom gjorde ingen större kraftansträning än att lyfta på huvudet, tittade yrvaket på mig som om jag vore världens idiot innan båda två  gav ifrån sig en suck och la ner huvudet igen. Lite besviket fick jag helt enkelt hitta på nått annat att göra.
 
Några timmar senare gjorde jag ett försök igen och fick även med mig mamma och Pontus ut till svartviksstugan. Hundarna hade långlina vid sjökanten och pysslade lite med sitt ett tag när vi grillade korv och bara satt och njöt i solen. Det var mycket folk som kom på skotrar, skidor och till fots så det blev lite inkallning och passivitet på köpet för hundarna. Tjejerna fick ett varsit personsök i skogen, första gången för Ronja och helt ärligt förstod hon nog inte riktigt vad allt gick ut på.. Men hon tyckte att det var superkul när hon fick syn på mamm som hade gömt sig. ;) Chica gick med nosen i backen rätt i spåren efter mamma och blev som alltid överlycklig när hon hittade henne!
 
Kameran åkte med men knäppte inte mer än 5 kort trots att det var så himla fint väder! Ork och tid till att redigera bilderna finns inte riktigt nu, så jag bjuder på ett par orginalbilder från dagen. :)
 

Fredag!

Fredag idag och jag har varit sjuk hela veckan, men börjar bli bättre nu. Bara lite lätt huvudvärk som dröjer sig kvar.
 
Efter flera dagar med lite rörelse för mig och hundar fick dom springa av sig lite en och en på förmiddagen idag. Ronja lekte vi mest med och körde ytterst lite inkallning och grunden till agilitystarter. Chica fick lite seriösare men kortare träning. Vi tränade starter och snäva svängar med mycket fart runt olika stolpar inför agilityn. Det var ett tag sen nu och Chica tyckte att det var riktigt roligt! Hon höll en riktigt bra fart och glädje passet igenom. Men det brukar ju heller inte vara något problem att göra det när vi tränar agility ;) 
 
Som vanligt så får den andra hunden sitta en bit bort och träna passivitet när jag leker/tränar med en hund i taget. Och även där var vovvarna duktiga idag lär jag säga :) 
.  

Mobilblogg: Mys i vårvädret!

Hej på er!


Jag än ännu inte riktigt pigg från förkylning, huvudvärk och feber så är fortfarande hemma och slöar.. Jag och Pontus tog med tjejerna ut på förmiddagen idag tillsammans med två filtar och lite fika. Vi låg på en varsin filt i solen medan vovvarna sprang runt och gjorde lite vad dom ville, dom kom snabbt till ro med en varsin pinne som dom la sig solen och tuggade på. Tiden gick fort och vi avslutade med lite godissök innan det var dags att packa ihop och gå hem igen. :)

Efter det var min energi helt slut, nu har jag legat och slöat ett tag tillsammans med vovvarna som fortfarande är trötta och nöjda från förmiddagens aktiviteter. 

 


Förkylning och fotografering

Gårdagen var lugn och stilla, blev korta promenader och bara lite platsträning då jag dragit på mig världens förkylning! Idag känner jag mig bättre i feber men har fortfarande en ilande huvudvärk, snorig och ont i halsen. Det har inte blivit mycket idag heller förutom att jag var ut en sväng med vovvarna och Pontus ganska nyligen, tog med kameran och hittade en gräsfläck som töat fram. Vi satt oss där en bra stund, fotade och njöt i solen. :)  Tjejerna hittade kottar och pinnar som dom själva roade sig med. Blev ca 2 timmar ute och nu har båda flickorna lagt sig i sängen och redan börjat snarka. Det är snart dags för mig att göra dem sällskap framför en film oxå. :) 
 
 

Lydnadsträning med Chica

Tog en lydnadspass med Chica på eftermiddagen idag, Pontus var med och filmade och Ronja fick träna lite passivt. Våran fokus låg på stadga i läggande under gång och fritt följ idag. Jag kan varken säga att det gick bra eller dåligt faktikst, hade ingen superkänsla, men heller inget att klaga på. :) 
 
Så jag har ännu en film att bjuda på från dagen! Känner mig ganska duktig nu lär jag säga, 2 filmer på en dag, inte illa! ;) Filmerna hjälper mig att bättre kunna utverdera våra träningspass och gör det även lättare kunna se vad jag gör rätt och fel så jag ska faktiskt försöka filma mer nu, det är nyttigt att se sig själv ibland. Även om det. för att vara helt ärlig inte är vad jag gillar mest. :)
  

Första inkallningsträningen!

Efter två veckor med Ronja hos oss känner vi att bandet bara blir starkare och starkare och nu vill hon verkligen ha kontakt med oss även fast vi är utomhus, hon söker det frivilligt allt oftare och därför testade vi att träna lite inkallning i långlina idag, för att ta träningen till nästa steg. :) 
 

Gårdagen

Gårdagen va full av nya intryck och roligheter för hundarna! Tränade Chica i lite lydnad på morgonen sen fick hon springa lös och bara vara en stund samtidigt som Ronja fick träna att hålla lite fokus på mig fast hennes svarta syster sprang runt och hade roligt. Båda hundarna var faktiskt riktigt duktiga! :) 
 
Efter frukost och en snabb vila för hundarna tog vi bussen ner till stan. Det var första gången för Ronja och hon skötte sig kanonbra! Hon satt lugnt och fint, tittade sig omkring lite utan att pipa. Men grinmajan var snart framme då vi gick til stadsparken på hundträff. Ronja är väldigt ivrig och vill fram till alla hundar hon ser, vilket såklart hon inte får, och inte har fått nån gång för mig eller husse. ;) 
 
Jag, Ronja, husse och Chica gick en bit bakom dom andra hundarna och försökte vänta ut Ronja tills hon blev tyst och lugn. Hon blev bättre med tiden och ju tystare hon blev desto närmare gick vi. Stannade lite extra med tre stycken småhundar och satt Ronja 2-3 meter ifrån dom medan Chica var framme och hejade. När Ronja väl blev tyst så fick hon lov att nosa lite på en liten hane där. Innan vi återgick till att hon skulle sitta en bit ifrån dom.
 
Jag lär säga att det var en lyckad träning, med tanke på att hon blev bättre mot slutet! :) Chica skötte sig helt exemplariskt och blev väldigt omtyckt av både hundarna och deras ägare! :) Denna typ av träning är verkligen något som Ronja behöver för att hon ska kunna funka i vardag och på träning/tävling som jag vill, så det är något vi kommer köra stenhårt med ett tag fram över. :)
 

Söndag

Igår var hundarna helt otroligt duktiga hela dagen! 
Kvällen tillbringades med hela familjen framför melodifestivalen. En myslördag helt enkelt!
 
Söndag idag, vilket ofta gör mig lite stressad, en ny jobbvecka kommer med hög fart, men idag ska jag försöka luta mig tillbaka och bara ta vara på dagen och det fina, men kalla vädret! Jag ska träna lite lydnad med svarta pärlan idag är det tänkt! (Film kommer förmodligen) sen ska vi ner på stan för att passivitetsträna, i första hand Ronja bland andra hundar, Chica är klarar redan såna situationer väldigt bra, så blir mest bara "underhållsträning" för henne. Vilket är nyttigt det med! :) 
 

Kottar i öronen

Igår efter jag slutat praktiken så tog vi en långis, jag, mamma, Pontus och hundarna. Jag gick ut på riktigt bra humör och hoppades på att det skulle bli en trevlig fredagseftermiddag, till min besvikelse hade Ronja verkligen kottar i öronen och var överallt och ingenstans. Med Chica som börjat löpa och alla möjliga hormoner som flyger runt i kroppen så var det lite mycket för henne helt enkelt. Vi fick ett helt okej avslut då hon de sista tio minutrarna (av ca 2 timmar) lyssnade bra. Det viktigaste för mig är avslutet, för att vi ska kunna gå där ifrån med en bra känsla och attityd, och speciellt för att negativa känslor och tankar inte ska påverka nästa promenad/träning. 
 
Idag är det nya tag och jag ska ut med en hund i taget för lite morgonpromenad nu tänkte jag :) Börjar med Chica och sen ska Ronja ut. Idag ska jag verkligen lägga energi på att vara ROLIG för hundarna då de senaste dagarnas promenader har varit väldigt seriösa och med mycket träning, vilket Ronja börjar tycka bli lite långtråkigt nu, som hon tydligt visade igår ;)
 

Längtan..

Jag är helt sjukt laddad för agilityträning nu! Brister lite insiration i annan träning med Chica, just för att jag vet att det finns något roligare.. Det spelar ingen roll hur mycket annat vi tränar, när hundarna gått och lagt sig nöjda och glada vandrar jag ändå omkring och känner mig rastlös.
 
Nu får våren skynda på lite, så vi kan göra det vi gillar mest igen!
 

Bra och dålig träningsdag

Idag gick jag hem på lunchen en sväng och hade lite utställningsträning med Ronja, hon var riktigt duktig och visade mig klart och tydligt att hon verkligen har förstått vad det är jag är ute efter nu! :) Det är så roligt när poletten ramlar ner. :) Det var tänkt att även Chica skulle få lite utställningsträning men när jag var klar med Ronja och kollade på klockan var det redan dags för mig att gå tillbaka till praktiken..
 
Efter jag slutade tog jag och Pontus med oss damerna ut för lite trick och lydnadsträning. Ronja hade inte riktigt gnistan idag och hon tyckte inte ens att det var lite kul att träna fot som vi, eller i alla fall jag hade den stora fokusen på idag. Vi fick några fina fotpositioner men när vi gick hade hon noll fokus. Tråkigt, men jag kände att jag inte vela nöta så mycket mer då utan hon fick sitta och träna passiviteten medan jag och Chica tränade lite istället. Chica var riktigt duktig idag, förutom ett tjuvrus till Ronja för att hon vela leka. Hon verkar ha fått tilbaka glädjen i lydnadstäningen igen, tack och lov. Blir lätt lite mycket sånt under vintern och då förstår jag att hon tröttnar. Ett välbehövligt brake på tävlingslydnad har gjorts och nu är hon glad och taggad på det igen!
 
Vi fick till några fina inkallningar och hon börja få en riktigt fin och säker fotposition sittandes, i gången glider hon gärna bak en bit, men det är på bättrningsvägen känns det som. Pontus filmade mig och Chica lite, men blev lite för mörkt och så.. så vi får se om det går att lägga ihop nått till en liten filmsnutt. :) 
 
Såg att jag råka satt halsbandet upp och ner, haha så blir det när matte har bråttom ut och vill träna ;) 

Ett år

Idag är det lite mysdag här hemma. Jag  och Pontus firar ett år tillsammans och tjejerna har fått promenader och träning klart för idag, förutom en kvällskiss. :) Bloggen får vila lite idag den med, resten av kvällen ska tillbringas med min älskade ponjkvän ♥
 

En härlig dag

 
Livet är för underbart bra för tillfället och jag bara njuter! 

Vaknade i morse och blåsten hade i stort sett lagt av, till min stora lättnad. Vi packade väska med lite hundsaker innan pappa och min lillebror kom och hämtade mig, Pontus och vovvarna. Började med en långpromenad i skogen, hundarna var lite till sig till en början men lugnade snart ner sig. Chica sprang lös sista biten innan vi var framme vid ett vindskydd där vi stannade ett tag. Hundarna fick mat och lite lydnadsträning medan vi grillade korv och toastade mackor över elden.
 
På vägen hem gick vi nån kilometer, Ronja i koppel och Chica lös. Chica har stundvis imponerat riktigt idag och var väldigt lyhörd när hon var lös. Sista biten hem blev det skoter för mig, Pontus och våra tjejer. Det var första gången för Ronja som var lite fundersam till en början, men sedan stornjöt hon! Chica är en riktig skoterhund och har åkt sen hon var liten valp, så för henne var det inga konstigheter. :)
 
 
Väl hemma hos pappa igen hade vi tänkt att ta fram våran tippbräda för att träna lite kontaktfält, men med några centimeters isbana över hela gården var det inte ens att prata om. Vi gick istället upp på våran inglasade altan där både hundar och husse tog en tupplur mendas jag och lillebror Isak lekte och pratade om allt mellan himmel och jord. :) 
 
Avslutade med lite dragträning för båda töserna, och jag kan då säga, efter det lilla jag körde idag att Ronja verkligen älskade det! Ska bli riktigt kul att kunna utveckla det :) Chica tyckte oxå att det var kul, men hade inte riktigt samma glädje som Ronja utan hon vill hellre springa brevid mig som sällskap än att dra. ;) 
 
Vi har med andra ord haft en riktigt härlig sista dag på sportlovet! 

Tar skydd för stormen

Efter en dag med trickträning, passivitet och utställningsträning samt massa mys så ska vi krypa ner i sängen, under täcket alla 4 och ta skydd för den hemska stormen som dragit in över Sandviken. Imorgon blir det en heldag hemma hos pappa och i skogen, så vi hoppas på finväder! 
 
 
Godnatt fina ni, och sov så gott! ♥

Mobilblogg: passivitet

Passiv träning och miljöträning är något jag prioriterar högt då jag vill ha en hund som man kan ta med på mycket och som klarar av det utan att bli uppstressad eller liknande. Chica har jag tränat mycket och länge för att hon ska blivit så duktig som hon faktiskt är. Ronja har däremot en bit kvar då hon är väldigt otålig, så för andra gången sen hon kom till oss står vi i ingången vid Ica och tränat lite passivitet. Sist var det bara jag och Ronja men idag fick oxå Chica följa med! C har legat lugnt och fint hela tiden, R var ganska orolig i början och pep litegrann men blir bättre och bättre ju längre vi står här. :)

 

Lägg märke till hur damerna håller tassen oxå ;)


Koppelpromenad

Godmorgon fina ni! 
 
Igår var vi ut på en långis efter jag skrev här, tiden bara sprang iväg och när vi kom hem så hade 3 timmar försvunnit medans vi gått. Lite blåsigt och väldigt halt men ändå riktigt skönt väder var det. Solen sken och hundarna skötte sig kanon. När vi kom hem kröp tjejerna ner i sängen och hade knappt återfått ork till kvällskissen. Så resten av eftermiddagen och kvällen bestod bara av en massa mys. :) 
 
Idag har jag varit ut ensam med både Ronja och Chica i koppel på en promenad, hittade en trevlig väg som blev ca 4 km. Lagom morgonpromenad och det är nog inte omöjligt att hinna med på vardagarna innan praktiken sen heller.  Perfekt! :) Det var första gången jag gick själv med båda vovvarna i koppel och dom var riktigt duktiga, jag förstår inte varför jag väntat med att testa det och låtit folk skrämma upp mig med hur jobbigt det är, koppel som trasslar sig m.m. Mina tjejer klarade det kanon i alla fall! 
 

RSS 2.0