Mycket som hänt!

Även fast bloggandet har varit dåligt så betyder det inte att vi inte har gjort något, utan snarare tvärt om! Min bror har varit och tävlat i en av europas största Subission Wresling-tävlingar och slutade på en andraplats! Grattis! Chica har provats in till forshagaakademin och klarade hanteringstestet utan några som helst problem. Så nu är både hon och jag preliminärt antagna. Och så är även husse Pontus! Ser fram emot hösten och flytten väldigt mycket. Tråkigt såklart att inte våran Diwa kan vara med första terminen, men det är ju som sagt för hennes eget bästa.
 
Idag är det ju sista april så jag har sett till att motionera Chica rejält under dagen så hon ska vara lite trött ikväll med tanke på att det kommer smällas smällare. Chica har egentligen inga problem med smällare men för att inte heller riskera att hon blir rädd så förebygger jag så mycket som möjligt. Jag hoppas att Diwa kommer se och lära av Chica under kvällen och inte skapa några rädslor. :) 
 

SSRK-träning

Igår var jag, husse Pontus och tjejerna som sagt på SSRK-träning tillsammans med flatten Zeke och han matte Johanna. Vi var med på lite övningar i början som var till för att skärpa upp hundarna och jag lär säga att båda tjejerna skötte sig bra, inte super, men helt okej och jag hade inte heller kunnna kräva mer av någon av dom. Efter det började dom med lite jaktträning vilket innebar att vi tränade passiviteten. Lite jobbigt i början tyckte tjejerna att det var men dom fann sig snabbt. Chica satt intresserat och kollade noga hur hundarna jobbade, lika så jag och husse medan Diwa var mer intresserad av att tugga på lite pinnar och annat smått och gott.
 
Efter ca en timme ren passivitet så lekte och trixade husse lite med Diwa medan Chica fick träna lite FF(kopplad) bland de andra ekipagen. Hon hade en fin kontakt som hon inte släppte från mig och jobbade på bra med en bra position. Klart det var lite jag skulle vela peta till i positionen men det fick duga. Både hon och jag tyckte att det var riktigt kul! och med tanke på att det var ett tag sedan så vela jag verkligen inte förstöra glädjen med att börja peta. :)
 
Det var som att Chica fick tillbaka inspiration och glädje i träningen efter att ha sett de andra hundarna jobbat på så bra och med en sån enorm glädje.
 
 
Diwa har förresten börjat tappa tänder och just nu liknar hon mer en råtta än hund i munnen då hon bara har de två mittersta tänderna kvar i fram på överkäken i dagsläget ;)

Härlig känsla och kvällens planer

Haft en härlig känsla och energi tillsammans med vovvarna idag. Lite träning har dom fått och har sprungit mycket lös samt gjort några trädsök. Snart ska vi bege oss till hofors skogar tillsammans med Johanna och Zeke för lite träning tillsammans med SSRK. För oss blir det passivitet, och jag hoppas på att få lite ny inspiration till träning. :) 
 

Dagens träning

Gådagen blev det inte så mycket aktiv träning, men bus och lek samt lite ensamhetsträning i ca 1 timme medan jag och husse var och handla fick det bli. Det är det längsta som vi lämnat båda sen Diwa kom hit och dom skötte sig över förväntan! Helt ärligt tror jag att båda sov större delen av tiden. :)
 
Idag har vi varit lite mer aktiv. Diwa har jag och husse för första gången haft ett riktigt träningspass med. Lite trick och så har vi övat förr men nu blev det längre, lite mer seriös(men väldigt rolig!) träning med fokus på inkallning och övergångarna mellan sitt/ligg/stå. Mot slutet började jag oxå introducera lite slalom mellan benen för henne.
 
Jag är så imponerad över hur "vuxen" och välutveklad Diwa är när det gäller träning och inlärning trots att hon är så liten!
 
Chica fick ett litet lydnadspass idag. Vi började med inkallning med fokusen på ingångarna och det skötte hon riktigt bra! Hon placerar sig gärna lite snett framför mig men hon rättar till det allt snabbare för varje gång och gör det mindre för varje gång med. Körde lite fjärr, fot och läggande under gång med bara några enstaka repetitioner innan det fick räcka. Hon är på väg tillbaka till sitt vanliga humör, men jag efterlyser fortfarande lite mer fart! Tror dock att det kommer komma tillbaka lite av sig själv med tanke på att allt annat har gjort det. :)
 
Avslutade med att testa på lite bakdelskontroll med Chica i och med att gå baklänges upp för trapporna till lägenheten. Lite läskigt till att börja med kanske men sen knatade hon på rätt bra ;) Filmade det oxå, lägger upp det här senare. 
 
Två bilder på Johannas fina Zeke!

Mat, hull och humör.

Igår så visade Chica stora framsteg i hur hon mår. Hon var piggare och gladare än de senaste två månaderna och lekte, skuttade och tillochmed tränade några korta studer med fart och glädje! Nu när vi knappt tränat på en månad är det såklart mycket som ska testas, vad man får och inte får göra. "Har något ändrat sig eller är "reglerna" desamma?"

Hoppas att det håller i sig nu och fortsätter gå åt rätt håll. Vi ökade på maten för någon dag sedan (minskade ner för ett tag sen då hon började lägga på sig lite för mycket hull) samtidigt som vi ökade motionen ännu ett steg efter råd från många, som sa att det är enda alternativet när dom lägger på sig för mycket. Jag upplever att det inte blivit så mycket bättre utan att hon bara blivit slöare. Vi har ju som sagt inte ens kunnat träna på senare tid. Jag vet inte riktigt hur det går ihop. Om hon fick för lite energi med tanke på att vi minskade ner maten eller om hon kanske helt enkelt har varit lite vår-deppig? Ett foder baserat på vitfisk som vi fått rekomenderat ska provas så hon förhoppningsvis får lite bättre hull då hon i dagsläget nästan är lite lönnfet. Hon har en bra och fin buklinje men ändå lägger det sig lite väl mycket fett över revbenen/bakom frambenen. 
 

Ligger lågt

Jag och Chica ligger lågt med träningen nu. Mina tjejer är friska från magsjuka och på benen igen men Chica är fortfarande inte sig lik. Vi ska prova ett nytt foder till henne, förhoppningsvis redan i veckan. 
 
Diwa växer och utvecklas som hon ska, Rumsren sedan ca 2 veckor tillbaka och passar utmärkt här hemma. Jag tror att vi fått den bästa tänkbara valpen för oss i dagsläget. :) Vi leker fram mycket träning men har oxå börjat med kortare "träningspass" med lite klick och trick! I dagsläget kan hon sitt, ligg, stå och snurra. (sista på handkommando så det har vi lite jobb kvar på) men känner att jag inte har velat stressa på med någon inlärning, vi har ju massa tid på oss! Jag tar en sak i taget och låter det ta den tid det tar helt enkelt. :) Jag prioriterar mycket miljö-, social- och passivitetsträning innan inlärning på vår lilla dam och jag har bara sett positiva saker med det än så länge. :) 
 

Mina finaste diamanter ♥

 
2 fyrbenta och en tvåbening som har gjort mitt liv komplett. Jag älskar er så mycket och jag vet inte vad jag skulle göra utan er, mina finaste diamanter ♥

Magsjuk nr 2

Diwa blev piggare och piggare under kvällen igår och efter natten var hon helt återställd. Båda hundarna har mått bra idag men nu på kvällen har oturen gått över till Chica som kräks så fort hon fått nått i sig. Hon verkar dock inte lika tagen och hängig som Diwa var. Menmen, det är bara att Hoppas att detta går över snabbt med!


Fredagsmys med Zeke

Idag har vi haft lite fredagsmys ute i regnet.
Husse, jag och tjejerna tillbringade lite mer än en timme ute för bus tillsammans med vår fina flatkompis Zeke och hans matte Johanna! Chica och han lekte mycket när dom var mindre och för Diwa är det nog nya favoritkompisen. Härligt härligt. :) Chica var lite grinig faktiskt. Inte likt henne, men något som har blivit mer och mer på senare tid. Dock blev det en himla fart när Zeke väl fick fart på henne och alla tre vovvar trivdes bra tillsammans! Diwa sprang för allt hon var värd för att hänga med och även om hon var lite efter så är jag imponerad över hennes fart och balans lär jag säga. :)
 
 

Magsjuka och migrän!

Jag fick ett hemskt migränanfall i morse som tvingade ner mig i sängen hela dagen och Diwa har dragit på sig en sväng magsjuka som bröt ut tidigare under eftermiddagen. Jag hoppas på en snar förbättring hos min lilltjej som i nuläget inte ens får behålla små mängder vatten. :(


Veckans ståbilder!

Chica, 2 år och ca 10 månader.
 
En blöt Diwa, 16 veckor

Något som inte är rätt

Jag och Chica står verkligen helstilla i träningen nu. Hon gör det jag ber om men saaakta, ögonen visar att det är roligt, men orken verkar inte finnas och jag vet inte vad som är problemet. Hon travar till mig vid inkallning, inte alls samma fart i träd-agilityn och det känns helt enkelt inte rätt Jag har kännt igenom kroppen på henne men hon visar sig inte öm någon stans och hon kan springa och busa med Diwa utan problem så jag har svårt att tro att hon har ont någonstans. Jag funderar och klurar på detta men kommer inte fram till något vettigt.
 
Vi har - som vanligt - låtit tjejerna busat av sig efter min praktik idag. Efter lite lek och bus så fick Diwa träna pasivitet med husse medans jag och Chica gjorde någon form av lydnadsagilitylek/träning men som jag nämnde tidigare så har vi inte riktigt rätt energi eller känsla, även om jag hemskt gärna VILL så är det något som inte stämmer.. 
 
Kameran följde i alla fall med och en del kort blev knäppta! Bla. veckans stå-bilder som kommer upp lite senare :) Bjuder på en del andra bilder så länge.
 

Svaren från frågestunden!

Här kommer svaren på frågestunden!
 
Maria frågade:
*Om du inte hade haft flatcoated, vilken ras skulle du vela ha då? 
Jag är väldigt fast vid "min" ras, och jag ser inte någon anledning för mig att inte ha en flat, men de är klart att jag skulle vela testa någon annan ras nån gång och då skulle det nog vara en BC eller Tollare. :) 
 
*Vad är det roligaste med hundar? 
Oj, det var en svår fråga. Det måste ju vara att dom ger mig en sån glädje och trygghet. Dom får mig helt enkelt att må bra! :) 

*Vad vill du arbeta med som vuxen? 
Drömjobbet hade såklart varit med hundar och det är även planen. :)

*Vad ska du satsa på med Diwa? 
Jag har inte bestämt mig än. Det finns mycket jag vill göra och vi kommer helt enkelt testa oss fram och se vad hon och jag tycker är roligast att göra tillsammans helt enkelt. :)

*Om du ska beskriva dina hundar med 3 ord var, vad skulle det vara för ord då?
Tre ord är alldeles för lite för att ge er rätt bild om dom och det är grymt svårt att välja vilka tre egenskaper som är starkast hos dom. Men jag gör ett försök.
Chica är vänlig, tankspridd och modig.
Diwa och jag lär ju fortfarande känna varande men jag skulle nog säga att hon är försiktig, nyfiken och willtoplease. :)
 
Pernilla frågade:
Kommer du att börja på forshaga efter sommarn? :)
Ja det kommer jag! :) Jag ska prova in Chica den 27 april (nästa lördag) och Diwa kommer att få vänta med att komma till skolan till efter jullovet.
 
Sandra frågade:
Vad tycker du är grundläggande för hunden att kunna innan man börjar träna med hinder och liknande i agillity? tex, sitt, stannam, kör med mera.
Intressant fråga! :) Jag tycket såklart att en fungerande start bör finnas, därför är sitt, ligg eller stå ett kommando som ska vara inlärt beroende på vilken typ av start du vill ha. För mig och mina hundar funkar en sittande start bäst. Stanna och ett starkomando som gör att hunden går från 0 till 100 och lägger fokusen på dig är något man bör jobba fram innan man tar in hinder på planen.
 
"Fram" är ett bra komando att ha när det är raksträckor alt. målsträckor, hunden vet att den på egen hand ska rakt fram och göra det snabbt! Det kan man enkelt träna hemma med lite godis eller en leksak.
 
Jag som har en ganska stor hund som inte är "BC-snabb" prioriterar snäva och snabba svängar och det kan man träna upp igenom att skicka hunden runt stolpar, koner, träd mm på vissa kommandon. Med Chica använder jag orden "runt" och pekar sedan i den riktning hon ska svänga. Diwa kommer jag lära in ett varsitt komando för höger och vänster på.
 
Det finns självklart fler saker man kan träna innan men ska jag välja ut tre grundläggande saker så blir det dessa. :) Att tänka på när man börjar med hinder är att bara lägga hinderpinnen på backen mellan hinderstöden för att hunden ska ha en större förståelse vad den ska göra. Höj sedan succesivt och pressa inga höjder! Det kan göra mer skada än nytta! Se oxå till att hunden alltid är uppvärmd och strecha efter ett träningspass.

Regn och ensamtid

Regn regn och ännu mera regn har dagen bjudit på. Skönt att snön smälter och jag klagar faktiskt inte allt för mycket, jag tycker det är mysigt med regn och frågar man Chica så är det bästa tänkbara vädret! Efter praktiken fick Chica lite ensamtid med mig och husse då vi tog en lite längre promenad runt golfbanorna. Massa fåglar av olika sorter hade hittat dit och fick även sällskap av två tranor! Chica strosade runt lös hela promenaden och höll sig i nära mig och husse hela tiden utan att visa minsta intresset för alla fåglar.
 
Nu blir det lite trickträning med Diwa och Chica har jag inte bestämt mig för vad hon ska få göra ikväll, köra lite "trädagility" eller FrittFölj.
 
Bjuder på två bilder på mina tokstollar från gårdagen! 

Härliga Söndag!

Idag har vi haft en lugn och skön dag ute i finvädret. En riktigt härlig dag med andra ord. Nu ska vi lyxa till med lite pizza och bara slappa resten av kvällen! Äkta söndagsmys ♥
 

Fredag-Lördag

Eftersom jag inte haft internet på datorn under fredagen och lördagen så har jag haft lite svårt att uppdatera, därav kommer det ett lite längre inlägg nu! :)
 
I fredags efter min praktik tog jag och husse med oss vovvarna ner på stan. Busstur dit, vilket blev första gången för Diwa och hon skötte sig jättebra, lugn och fin utan några som helst problem! Lite läskigt var det väl just när bussen startade, men hon la sig snabbt ner och såg ut att trivas rätt så bra. 
 
På stan var det vårmarknad så tanken va ju såklart en liten utmanande miljöträning för vovvarna. Första gången för Diwa med så mycket folk och för Chica var det ganska längesen hon miljötränades blad så mycket störningar. Och jag hade inte ens kunna drömt om att de skulle gå så bra som det gjorde! Båda tjejerna gick fint i kopplet, tittade sig lite omkring och fann sig väldigt bra i situationen trots karuseller, hög musik, barn som sprang, skrek mm. Vi passade på att springa in på en djuraffär för lite vägning oxå och när Diwa stod på vågen visade den hela 13 kg! Lilltjejen börjar bli stor :) 
 
 

Instagrambilder från de senaste två dagarna!

 

Lördagen bjöd på ett himla busväder från morgon till kväll. Snö, regn och slask. Jag och Chica tog en lite längre morgonpromenad på ca 5 km innan resten av huset hade vaknat och det var riktigt skönt. Inte en enda människa ute och Chica tyckte att det va ganska roligt i ruskvädret faktiskt. :) Redan när vi kom utanför dörren började hon "tussa" lite på mina vantar som jag hade på mig. Jag log och sa "Neej, dom vill faktiskt matte ha på sig" men efter ca en halv kilometer av evigt tussande gav jag med mig och Chica fick bära vantarna. Överlycklig över att ha fått en uppgift bar hon dom resterande 4.5 km av promenaden. ;)
 
På dagen var jag i valbo med min pappa och lillebror för lite kläd-shopping, svårt att komma hem tomhänt på hundfronten så det gjorde jag såklart inte! Två nya fina rosa retrieverkoppel och en leksak fick tjejerna. 
Efter en mysdag inne med husse så gick vi ut allihopa och sprang och lekte i lera och vatten.
 
Smutsiga hundar = glada hundar har jag lärt mig..
 
En kvällspromenad med storebror och hans rottweiler Rex fick avsluta Lördagen.

Tillfriskning

Eftersom jag har utökad APL på ett dagis, det vill säga praktik på dagiset 5 dagar i veckan så gäller ju samma regler för mig som för barnen efter sjukdom, 1 helt feberfri dag innan man får komma tillbaka igen. Den feberfria dagen har jag haft idag. Så idag har det städats, tvättats, bakats och självklart så har jag tränat lite med hundarna oxå!
 
Chica och jag jobbar vidare på en bättre och säkrare fotposition sen har även börjat med ställande under gång som var ett av mina mål med Chica denna veckan. Vilket är nästan det enda jag kan "bocka av" på listan. Det är fult att skylla ifrån sig, det vet jag, men jag har ju faktiskt varit sjuk och tänker skylla lite på det. Dock har vi ju hela fredag-lördag-söndag kvar innnan nya mål ska sättas så det hinner fortfarande ändras en del! ;)
 
Diwa har tränat ligg och även någon övergång ligg-sitt-stå som hon tar så fint! :) 
 

Ståbild, Diwa 15 veckor

Jag gick hem i måndags från min praktik illamåeende och febrig. Illamåeendet försvann dagen efter men febern sitter fortfarande i. Det är ganska tacksamt med två hundar när man är sjuk i alla fall, det är lätt att gå ut och släppa dom på en stor gräsmatta för att springa av sig så slipper dom klättra på väggarna här inne. Lite klickerträning har jag underhållit båda hundarna med under de senaste dagarna och även om vi ligger lite lågt me träningen nu så verkar dom både glada och nöjda. Dessutom uppskattar tjejerna högt när matte har tid att ligga i sängen och bara gosa med dom, och det uppskattar även matte såklart!
 
Med hjälp av husse har vi under dagen fotat lite nya stå-bilder på tjejerna. Diwa fotas varje eller varannan vecka nu för att vi ska se hur hon utvecklas. 
 
 

FRÅGESTUND

Jajjamen! nu kör vi en frågestund här, det var ett tag sen och har fått många frågor om lite allt möjligt på senaste tiden så jag kände att det nog var bra tllfälle att köra på det nu. Självklart länkas ni som frågar i inlägget med svaren. :)
 
 

Blandade känslor, bra och kaos!

Usch och fy! Vilken kaos-träning det blev med Chica idag. Hon var överallt och ingenstans med helt otroligt massa spring i benen och ännu mer knäck i öronen. Hon sket totalt i mig och det hjälpte inte vad jag än gjorde. Hon tyckte ju att det vi gjorde va kul, det syndes, och hon blev superglad när hon gjorde rätt(det blev matte oxå) men ändå så sa hon "f*ck you" och bara drog iväg gång på gång. 
 
Diwa däremot fick bli mitt lilla lyckopiller. Idag började vi leka fram lite "kör!" som är mitt startkomando i agilityn och hon förstod snabbt vad jag var ute efter och körde på allt vad hon kunna med en enorm glädje! 3 korta pass med lång vila emellan blev det för lilltjejen.
 

Fokus för den kommande veckan

Oj, det har varit lite tyst här någon dag nu, och ska jag vara ärlig så hade jag helt glömt bort bloggen och de senaste dagarna har bara svichat förbi! Men nu är det dags att stanna upp och tänka lite, vad vill jag åstakomma i hundväg den kommande veckan?
 
Chica ska back on track på lydnaden, så denna vecka ska vi börja med ställande under gång och nöta vidare på FF där jag vill ha henne mer aktiv. Vi ska variera belöningarna mer, och ska även få upp mer fart på kommandot "kör!" igen då det känns som att hon har tappat det lite. Vi ska fortsätta med konditionsträningen.
 
Diwa ska fortsätta tränas lite med klicker en kort stund varje dag och vi ska utveckla lite kamplek då jag tycker att det är en väldigt bra belöning att ha, speciellt i fartiga moment! 
 
Och jag då, jag ska öva på att variera belöningar, både belöningsform och i vilka tillfällen jag belönar. Hålla Chica mer motiverad längre stunder.
 
Mina snyggingar ;) 

Ståbild

Diwa har klickertränats lite idag på sitt "stå" och tycker att det börjar ge lite resultat. Chica fick träna lite FF sen var det mycket spring och bus bara. Chica får en liten "vilovecka" nu första veckan Diwa är här, men till helgen blir det träna av igen! (mer än konditionsträningen vi nöter med nu)
 
 

PW och miljöträning

Åh, vad allt känns så himla bra just nu! Hundarna är superduktiga, våren är på gång, och mitt humör är verkligen på topp! :)
 
Idag startades dagen med en PW för mig och Chica, kopplade på henne sele och mig midjebälte och försökte få henne att dra lite, tjoade och härja på rätt bra för att tagga upp henne men speciellt mycket draghjälp fick jag inte, hon gick med sträkt lina stundvis och det fick jag nöja mig med. Efter ca 5 km träffade på ett gäng som brukar gå vid golfbanorna varje morgon med sina hudar, Chica är riktigt bra kompis med flera stycken av dom så jag kopplade lös henne och följde med dom runt golfbanorna oxå. Hundarna sprang lösa och vi hussar och mattar gick och pratade om lite allt möjligt.
 
När jag och Chica kommit hem la vi oss allihopa och sov en stund till innan min bror ringde och väckte oss och vela få med oss ut på en promenad. Jag, husse och tjejerna gick ut och mötte upp Anders med hans rottweiler och gick en sväng. Det var första gången som Diwa och Rex träffades och det gick jättebra, även om Rex är stor och klumpig, så tar han det väldigt försiktigt med valpar, våran gammelgubbe ♥ 

Lämnade av Chica hemma igen och gick med Diwa upp till ICA som bara ligger en litenbit bort från där vi bor för att miljöträna lite. Jag tänkte att jag skulle passa på medans hon inte hade allt för mycket spring i benen, och lilltjejen skötte sig bra även där. Hon låg snällt och tyst och tittade på alla som gick förbi.
 

 

 


Tisdag

Det blev en tillfällig design tills jag har lite bättre och nyare bilder på vovvarna. Det kanske redan kommer imorgon,  men kände att jag vela få bort bilderna på Ronja från headern och dit med lite bilder på Diwa! För det är ju trots allt så våran familj ser ut nu. :) 
 
Förutom att pilla med designen idag så har tjejerna varit ute en del. Diwa, jag och husse har lekt fram lite inkallning samt så började jag och Diwa lära in sitt och stå. Chica har hunnit med en cykeltur med husse, sen har båda två fått sprungit lösa en hel del idag. Vi har haft lite besök och vovvarna har varit duktiga hela dagen. Blev lte påfyllning av tuggben oxå, vilket var väldigt uppskattat av tjejerna! :)
 
 
 
Det är flera som har frågat om lite info om Diwa, och nu hittar ni det(och även lite info om Chica och mig) under flikarna med namn på! :) 

Rörigt på bloggen

Lite rörigt och stökigt här på bloggen under dagen och kvällen, men jag ska försöka knepa ihop en ny design är det tänkt! :) 
Hoppas ni står ut!

En förmiddag på sjön

Vi tillbringade förmiddagen ute på sjön tillsammans med pappa m. familj, tjejerna sprang lös och busade samt fick vi testa lite inkallning. Chica var jätteduktig och likaså Diwa med tanke på hur liten hon är och hur nytt allting är för henne. Jag testade även att klippa klorna på lillan i morse och förutom att hon var lite busig, som hon självklart ska få vara, så gick det jättebra även det. :) 
 
Diwa känns som en sån enkel valp än så länge. Hon hänger med på allt och även om hon är busig så tar hon det lugnt och försiktigt, en väldigt mjuk tjej och en väldigt stor skillnad om man jämför med hur Chica var som valp.. *ler* 
 
 


 

Morgoninspiration

 
  

RSS 2.0